A tradíció mint feladat 2013

plakat2013-3

 

A pécsi Modern Irodalomtörténeti és Irodalomelméleti Tanszék (Irodalmi hagyományok átíródása délelőttönként: márc. 20-21: 10-12.30 h: Politika, trauma, közelmúlt, Határtalanok, Határo(ko)n át, Kreatív írás Tuomo Lahdelmával)

és a

Pécs-decentrum Kulturális Egyesület (programjai délutánonként: márc. 20-21 14 órától: Fiatal írók-költők felolvasása, Hogy állunk  a poroszos múlttal? Életmód-modellek, Leitrim Fancy-koncert, Családformációk-és generációk, Életpálya-modellek, Die Totenglocke: Weber Kristóf zeneműve a holokausztról, ŐSBEMUTATÓ)

A tradíció mint feladat címmel

2013. március 20-21-én
a pécsi Civil Közösségek Házába
(Szent István tér 17.)

olyan programot szervez, amely a múlt feldolgozására, hagyományainkra és azok átalakítására kérdez rá a közbeszédben, tudományban, művészetben.

Kitekintünk a külföldre, bevonjuk karunk új díszdoktorát, Tuomo Lahdelma professzort, vendégeink érkeznek a Délvidékről és a Felvidékről s PTE/BTK centrumú nemzetközi világirodalmi kutatócsoportunkból. A művészeti eseményekkel (koncertek, költészeti program) kísért kerekasztal-beszélgetések a múlt fájó pontjainak gyógyításáról, mentálhigiénés módszerekről, a család, családkutatás, a vallás, a nő helyzetéről, életpálya-és életmód-modellekről szólnak. A pedagógia és oktatás oldaláról szintén megvizsgáljuk a múlt és a tradíció témáját, feldolgozását, gyakorlatát, átírási lehetőségeit, sőt középiskolás diákokat is saját kerekasztal köré ültetünk.

Részletes program
Plakát
Galéria

Kontakt: V. Gilbert Edit, gilbert.edit@pte.hu

rendezők: PTE BTK Modern Irodalomtörténeti és Irodalomelméleti Tanszék, A perifériáról a centrum kutatócsoport köré szerveződött Pécs-decentrum Kulturális Egyesület, PAB.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>